Antal scannede cykler: 971

Cykelregistret

Cykeltyverier atter på vej op…

Efter et par rolige år i 2020 og 2021, hvor Danmark var lukket ned og folk arbejdede hjemmefra p.g.a. Corona krisen, blev der rapporteret knap 15.000 færre cykeltyverier end i de 2 foregående år.

Rigspolitiets opgørelse over kriminaliteten i 2020 viser, at politiet modtog færre anmeldelser om kriminalitet.

Samlet set blev der i 2020 anmeldt knapt 9 procent færre straffelovsovertrædelser og især inden for tyveri og indbrud, oplevede borgerne faldende kriminalitet.

Men knap nåede vi at glæde os over, at vi igen kunne bevæge os rundt uden mundbind, før krigen brød ud i Ukraine, med store menneskelige og økonomiske tab til følge.

I Danmark kan det især mærkes på privatøkonomien, og både inflationen og ledigheden stiger. Og når der er krise i økonomien, stiger kriminaliteten og især tyveri samt hæleri.

3. kvartal i 2022 tegner sig således til at blive kvartalet med flest anmeldte cykeltyverier i over 5 år.

Vores cykler er blevet dyrere, bl.a. fordi der er kommet flere el-cykler samt ladcykler på vejene, i takt med at flere skifter bilen ud med en billiger og mere energivenlig løsning.  De er nemme at stjæle og desværre også nemme at omsætte.

Her kommer BikeTag ind i billedet. Vi gør det nemlig meget sværere for tyven at omsætte den stjålne cykel og dermed er den mindre interessant at stjæle. For hvem har lyst til at cykle rundt på en cykel hvor alle og enhver kan se at den er stjålet?

Skynd dig derfor ned til din nærmeste autoriserede BikeTag forhandler og få registreret din cykel, så vi sammen kan komme cykeltyverierne til livs.

En mærket cykel er en fredet cykel.