Antal scannede cykler: 971

Cykelregistret

Praktisk

BikeTag’et bliver sat synligt nederst på saddelrøret på venstre side (modsat kædesiden).

BikeTag’et kan kun købes og påsættes hos en autoriseret BikeTag forhandler. Se liste over autoriserede BikeTag forhandlere i Danmark her.

Du kan finde en liste over autoriserede BikeTag forhandlere i Danmark her eller i menuen under “Forhandlere”

Man kan få sat et ny BikeTag på hos en autoriseret forhandler. Se liste over forhandlere i Danmark her.

I tilfælde af at BikeTag’et er fjernet, vil man kunne se de 3 striber, der indikerer at cyklen er registreret hos BikeTag. Derfor skal man altid tjekke stelnr., hvis man kan se 3 striber, men ikke noget BikeTag før man indgår en evt. handel, for at sikre sig at cyklen ikke er efterlyst.

Påsætning af BikeTag, registrering af dit ejerskab i databasen og brug af vores app, koster kun et engangsbeløb på 249,- kr. 

Der er ingen yderligere omkostninger i form af abonnement og lign.

Nej, BikeTag’et kan ikke spores. Der sidder en NFC (Near Field Communication) chip i selve mærket, – men denne chip kan ikke læses på afstande over 1 cm.

App funktioner

Efterlysning

Vælg den pågældende cykel i MIT OVERBLIK. Vælg herefter ikonet EFTERLYS og følg instruktionerne på skærmen. Vær opmærksom på at selve rapporteringen foregår via politiets hjemmeside. Når du er færdig med rapportering, vil din cykel fremstå som EFTERLYST både i MIT OVERBLIK og når folk søger på BikeTag- eller stelnummeret.

Nej, efterlysningen koster ikke noget. Til gengæld vil du blive afkrævet en findeløn på kr. 200,- hvis din cykel bliver fundet og indleveret til en autoriseret BikeTag forhandler. Findelønnen går ubeskåret til finderen.

Ja. Hvis du selv har fundet din cykel eller du ikke længere ønske at have den efterlyst, kan du gå ind på den pågældende cykel i MIT OVERBLIK og vælge

ANNULLER EFTERLYSNING. Vi vil så orientere politiet om, at den ikke længere er efterlyst.

Din cykel vil fremstå som EFTERLYST når man søger på BikeTag- eller stelnummeret. Man vil nu have mulighed for at indlevere cyklen til en autoriseret BikeTag forhandler.

For at du ikke længere er registreret som ejer af cyklen hos BikeTag, skal du vælge cyklen i MIT OVERBLIK og trykke på OVERFØR TIL FORSIKRING. Cyklen vil derefter permanent forsvinde fra din app.

Finde efterlyste cykler

Du skal tage stilling til om du har mulighed og lyst til at indlevere cyklen hos den nærmeste autoriserede BikeTag forhandler og indkasserer kr. 200,- i findeløn. Se liste over autoriserede BikeTag forhandlere i Danmark her

Du har 72 timer til at indlevere en cykel. Når du det ikke indenfor deadline, går din findeløn tabt.

Vi bestræber os på at udbetale findeløn så hurtigt som muligt. Men vi forbeholder os retten til at der kan gå op til 30 dage.

Se liste over autoriserede BikeTag forhandlere i Danmark her

Hvis du tidligere har fundet den pågældende, efterlyste cykel og ikke indleveret den inden for 72 timer, mister du retten til findeløn. Du er altid velkommen til at indlevere den hos en autoriseret BikeTag forhandler, men får desværre ikke mulighed for at indkassere en findeløn.

Køb/Salg (overføre ejerskab)

Man kan enten få et BikeTag mærkat sat på sin egen cykel hos en autoriseret forhandler, som så overfører ejerskabet til dig eller man kan overtage ejerskabet på en cykel (køb/salg) som er registreret hos BikeTag.

I begge tilfælde skal man scanne BikeTag’et eller indtaste BikeTag nummeret manuelt på den cykel man ønsker at tilføje. Husk at ejeren først skal vælge: OVERFØR TIL NY EJER. Herefter bliver man spurgt om man ønsker at overtage ejerskabet, og hvis man siger ja, bliver cyklen og al dokumentation overført til din BikeTag app. Man har 6 minutter til at udføre denne handling.

Du skal først vælge den cykel du ønsker at overføre ejerskab på. Herefter skal du vælge: OVERFØR TIL NY EJER. Overførslen er åben i 6 minutter.

Købs- eller ejerskabsbevis genereres automatisk ved overførsel af ejerskab. Låsebevis, billeder og cyklen’s data overføres også automatisk og kan findes på den pågældende cykel i MIT OVERBLIK.

Se liste over autoriserede BikeTag forhandlere i Danmark her

Hvis du sælger/giver din cykel til en person som ikke er registreret hos BikeTag kan du jo ikke overføre ejerskabet til vedkommendes BikeTag app. Derfor vil BikeTag nummeret overgå til permanent inaktivt ejerskab, da cyklen (stelnummer og BikeTag nummer) ikke længere er tilknyttet en ejer i vores cykelregister

Donation/smid væk

Hvis du scanner en cykel som fremgår som DONERET, er det frit for dig at overtage ejerskabet gratis. Du skal blot sige JA til at overtage ejerskabet, så vil al dokumentation og ejerskab automatisk blive overført til din BikeTag app og du vil fremstå som den reelle ejer.

Vælg den cykel du ønsker at donere, og tryk på DONÉR/SMID VÆK. Herefter skal du bekræfte donationen med dit MitID. Cyklen forsvinder automatisk fra MIT OVERBLIK og den vil fremstå som DONERET af anonym bruger, når man søger på BikeTag nummeret.

Vælg den cykel du ønsker at smide væk, og tryk på DONÉR/SMID VÆK. Herefter skal du bekræfte handlingen med dit MitID. 

 BikeTag går ind for genbrug, derfor vil cyklen fremgå som DONERET af anonym bruger, når man søger på BikeTag nummeret.

Søg på et BikeTag nummer eller stelnummer

I bunden af MIT OVERBLIK, skal du trykke på SCAN. Hold telefonen helt tæt (max. 1 cm) på BikeTag’et. Information om cyklen’s status, vil så fremkomme. For at scanne et BikeTag mærkat, skal din smartphone have et NFC-reader program/app installeret. De fleste smartphones har en NFC-reader indbygget, hvis ikke kan man downloade en app.

I bunden af MIT OVERBLIK, skal du trykke på SØG MANUELT, vælg NUMMER PÅ BIKETAG. Indtast de 5 bogstaver og 4 tal som står på BikeTag’et og tryk på NÆSTE.

I bunden af MIT OVERBLIK, skal du trykke på SØG MANUELT, vælg NUMMER INDGRAVERET I STELLET. Indtast stelnummer og tryk på NÆSTE.

Cyklens information

Når du har valgt den pågældende cykel i MIT OVERBLIK, kan du finde låsebeviset i informationsboksen under billedet

Når du har valgt den pågældende cykel i MIT OVERBLIK, kan du finde købsbeviset i informationsboksen under billedet

”Hovedbilledet” kan ikke slettes, men man kan tilføje/slette op til 4 yderligere billeder. Tryk på blyanten i øverste højre hjørne af billedet, hvis du ønsker at tilføje eller slette et billede.

Ja. Tryk på blyanten ved siden af farven. Vælg den korrekte farve.

Nej. Er du uenig i valg af type, kontakt venligst support.

Nej. Er du uenig i valg af fabrikat, kontakt venligst support.

Nej. Mener du, at der er tale om en fejl i stelnummer, kontakt venligst support.

Diverse

Du skal vælge knappen DONÉR/SMID VÆK på den pågældende cykel. Så forsvinder den og al information/dokumentation om cyklen fra MIT OVERBLIK.

Der findes 2 forskellige timere.

1. når du skal overføre en cykel til en ny ejer, har du 6 minutter. Timeren vil kunne ses (tælle ned fra 6 min.) under den pågældende cykel i MIT OVERBLIK.

2. når du har sagt ja til at indlevere en efterlyst cykel hos en cykelhandler. Du har 72 timer til at indlevere den. Timeren vil kunne ses (tælle ned fra 72 timer) under den pågældende cykel i MIT OVERBLIK

.

Du viser cyklen i din BikeTag app. Under den pågældende cykel’s information finder du et ejerskabsbevis, som du nemt kan sende som dokumentation. Alle cykler i BikeTag’s cykelregister er valideret med MitID. En efterlyst cykel vil aldrig kunne overføres til en ny ejer og kun den reelle ejer kan overføre ejerskabet til en anden.

Profil information

Ja, du kan rette alle de steder der er en blyant. Vi opfordrer til at man kun angiver korrekt information, både for egen og for vores skyld. Det gør vores arbejde meget lettere.

Det er kun dig og BikeTag Aps der har adgang til dine personlige oplysninger.

Hvis du ikke kan huske eller har skiftet din e-mail adresse, så skal du oprette dig på ny. Når du har verificeret dig med MitID, vil den spørge om du ønsker at fortsætte med den nye e-mail eller den eksisterende e-mail.